החוק הידוע בשם "חוק הכלבים המסוכנים" הוא למעשה שורה של תקנות שנקבעו על ידי משרד החקלאות בשנת 2004, כתוספת לחוק משנת 2002 להסדרת הפיקוח על הכלבים.
תקנות אלו מטילות מגבלות על ייבוא ואחזקה של כלבים מגזעים שנחשבים "מסוכנים", בניהם נכללים הגזעים הבאים: אמסטף, בול טרייר, דוגו ארגנטינאי, טוסה יפני, סטאף אנגלי, פיט בול טרייר, פילה ברזילאי, רוטוויילר.
בנוסף, מגדיר החוק כי כלב "מסוכן" הינו:
כל כלב שפצע אדם בנשיכה לאחר שמלאו לו שלושה חודשים וכל כלב מעורב שדומה דמיון חיצוני והתנהגותי לאחד מהגזעים ברשימה.
מגבלות על הבאת כלבים מסוכנים לארץ:
החוק אוסר על יבוא או הבאה של כלבים מסוכנים לארץ, יחד עם זאת, במקרים מסוימים עולים חדשים יכולים לקבל אישור מיוחד להבאת כלב מסוכן ממנהל השירותים הוטרינריים במשרד החקלאות. במקרים בהם ניתן אישור זה: גילו של בעל הכלב חייב להיות 18 שנה ומעלה, הכלב יעבור עיקור או סירוס לפני הבאתו ארצה והכלב חייב להיות ברשות בעליו במשך שנה וחצי לפחות לפני הבאתו ארצה.
חובת עיקור או סירוס ומגבלות נוספות
מגדלי כלב מסוכן חייבים לדאוג לעיקור/סירוס חיית המחמד מרגע שמלאו לה שישה חודשים, ולהחזיק באישור מוטרינר מורשה על ביצוע הניתוח. במקרים חריגים שבהם הניתוח עלול לסכן את חיי הכלב, ניתן לפנות לבקש פטור.
למגדלי הכלבים המסוכנים ישנן מספר חובות ואיסורים מיוחדים נוספים שחלים עליהם:
§ הצבת שלטי "זהירות כלב מסוכן" בכניסה לבית.
§ חובה לענוד לכלב מחסום פה ביציאה מהבית כשבסביבתם ילדים מתחת לגיל 16.
הוצאה לטיול נעשית רק ע"י מבוגר בגיל 18 ואילך אשר שולט בכלב, עם רצועה באורך של עד 2 מטר בלבד.
סטיגמות – כלב מסוכן
בשנים האחרונות, נקשר שמו של כלב האמסטף בתקיפות ואף הריגות של בני אדם ברחבי העולם, דבר אשר הביא מדינות רבות לחוקק איסורים כנגד גזע האמסטף ודומיו. ארגון הכלבנות האמריקאי מאמין כי כלב צריך להישפט על פי המעשה שביצע ולא על פי גזעו. חוקים סבירים אשר ניתנים לאכיפה ולא מפלים, ואשר חלים על כל בעלי הכלבים ללא קשר לגזע או לסוג כלב הם בעלי חשיבות גבוהה, אך חקיקה ספציפית לגזע פוגעת באחריות של בעלי הכלבים, איננה מגנה על הציבור ומסיחה את הדעת מן הנושא האמיתי והוא אחריות בעלי הכלב. הסטאפורדשייר טרייר האמריקאי נופל תחת הקטגוריה של כלבים אשר נמצאים כל הזמן תחת איום של חקיקה ספציפית על פי גזע וחקיקה מפלה.
בישראל התרחשו מספר מקרים ידועים, בהם כלב מסוג אמסטף נשך ילדים או מבוגרים, עד שהביא לפציעה קשה, לאשפוזם ובמקרים חריגים גם להריגתה של ילדה בת ארבע שנגרמה מנשיכת כלב האמסטף המשפחתי שבעברו השתתף בקרבות כלבים.
בעקבות המקרים הנ"ל, נחקק בכנסת בשנת 2002 חוק להסדרת הפיקוח על כלבים, אשר נועד, בסופו של דבר, להכחיד את הגזע בישראל בצורה בילתי אקטיבית. המוניטין הגרוע שיצא לכלב הינו בעיקר בגלל אילוף בלתי ראוי ועידוד התוקפנות שלהם, שכן מדובר בכלב אינטליגנטי מאוד שאינו שואף לדומיננטיות במשפחה, אוהב לשחק עם ילדים ונאמן לבעליו ולשאר בני המשפחה. כלב האמסטף יכול להסתדר גם עם חיות מחמד אחרות.