ספורט עם הכלב

לעשות פעילות ספורט עם הכלב יכול להיות חוויה מדהימה.

הכלב מבלה אתכם זמן במשותף, מוציא אנרגיה ושניכם זוכים בזמן איכות יחד.

ספורט לכלבים זה דבר חשוב והכרחי. הכלבים הצעירים והאנרגטיים צריכים פעילות ספורטיבית לפריקת אנרגיה ואילו הכלבים הבוגרים צריכים לשמור על שגרת פעילות לשמירה על הבריאות.

האם כל כלב יכול לעשות כל פעילות ספורטיבית?

האמת שלא

אז מה חשוב שנשים לב כשאנחנו רוצים להתחיל לעשות ספורט עם הכלב שלי?

בשלב הראשון נרצה לבחון את הפעילות הספורטיבית המתאימה לכלב על ידי מספר בדיקות מקדימות:

א) גיל הכלב- בשנה הראשונה הכלב מתפתח ובונה את השלד והשרירים וזהו גיל קריטי שבו נרצה להימנע מפעילות מאומצת (כגון ריצה) ומקפיצות מיותרות

ב) מצבו הבריאותי של הכלב- נעשה בדיקה אצל וטרינר אם יש ספק שהכלב סובל מבעיה בריאותית כלשהי

ג) אורח חיים- אם הכלב רגיל לטיולים קצרים ואינו רגיל להתאמץ, נרצה לעשות עבודת הכנה עם הכלב על מנת להכין אותו לפעילות יותר דינאמית ועצימה

ד) גזע הכלב ומבנה גופו- ישנם כלבים שמותאמים לפעילות מאומצת ושמבנה גופם מאפשר להם לרוץ למרחקים בקלות. לרוב מדובר בכלבים בגודל בינוני עד גדול , כלבים אקטיביים בעלי מבנה רגליים ארוך.

לעומתם יש כלבים שלא מותאמים לפעילות מאומצת כמו: 1) כלבים פחוסי אף שמערכת הנשימה שלהם לא מותאמת לריצה או הליכה מהירה 2) גזעים קטנים עם רגליים קצרות אשר צריכים להשקיע מאמץ רב להדביק את הקצב. 3) כלבים עם בעיות בריאותיות. בעיות אגן למשל נפוץ אצל גזעים מסוימים כמו לברדור ורועה גרמני.

ספורט עם הכלב

איך מומלץ להתחיל פעילות ספורט עם הכלב?

הדרך הנכונה להתחיל פעילות ספורטיבית עם הכלב, כמו בכל תהליך של אילוף כלב,  נתחיל בפעילות בעצימות נמוכה ובהדרגה נעלה ברמת הקושי.

נבחן את מצב הכלב בזמן הפעילות ולאחריה.

אם הכלב מציג סימנים שמעידים על רמת קושי גבוהה – חשוב להפסיק מידית את הפעילות.

כלב שלא מגיב טוב, שנראה אפתי, שמתנהג שונה מהרגיל- נרצה לבדוק אצל וטרינר ולשלול מכת חום, התייבשות או כל בעיה אורתופדית אחרת. חשוב שסרגל המאמץ יעלה בהדרגה כדי להימנע מבעיות מהסוג הזה.

אם החלטנו לעשות פעילות של ריצה עם הכלב- נתחיל במישור ובהדרגה נעבור לעליות קלות ובהמשך נעבור לשיפועים יותר משמעותיים.

חשוב להבין שגם לעונות השנה יש השפעה חשובה בנושא.

בימי הקיץ החמים נפעל במשנה זהירות: נדאג למים זמינים, מקומות מוצלים למנוחה, נבצע פעילות עצימה בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב המאוחרות. בימים בהם יש עומס חום נמנע כמובן מפעילות לחלוטין.

חשוב להבין שגוף הכלב קרוב לרצפה , הרגלים חשופות וללא הגנה ולכן קרינת השמש עלולה להיות מסוכנת עבורם. כמו כן, כלבים אינם מזיעים אלא מלחיתים באמצעות הפה מה שמקשה עליהם יותר את פעולת קירור הגוף ולכן בדיקות אלה חשובות ומצילות חיים.

בימי החורף, שימו לב שבטמפרטורות נמוכות אין זה אידיאלי לכל הכלבים לצאת לפעילות ממושכת בחוץ (מבחינת גזע הכלב וסוג הפרווה).

במידה ואנו מבחינים בזמן הפעילות שהכלב רועד או מביע סימנים המעידים על מצוקה , נפסיק את הפעילות ונחזיר אותו למקום חמים עם מים זמינים כמובן.

כמה דברים חשובים!

– האכלה: שעתיים לפני הפעילות ושעתיים לאחריה נמנע מהאכלה על מנת למנוע מצב של היפוך קיבה (GDV) – היפוך קיבה היא מחלה אצל כלבים שבה הקיבה מתנפחת מאוויר ומסתובבת סביב עצמה, לוחצת על איברים פנימיים בגוף ועלולה להוביל למוות.

– בחינת הפעילות המתאימה: מומלץ להיוועץ עם וטרינר על מנת לבחון בצורה טובה יותר את התאמת הפעילות הרצויה

-סרגל מאמץ: חשוב לתת לכלב לנוח ולכן יום אחרי פעילות מאומצת נאפשר לכלב לנוח.

חשוב לקרוא את הסימנים ולהתאים את הפעילות הנכונה לאורח חיים בריא ומהנה 🙂

מאמרים נוספים

להתנער: להשתחרר מהפחד

הפחדים שלנו יש כל מיני דברים שמפחידים אותנו, אך האם אנחנו יודעים כיצד להשתחרר מהם ולהמשיך הלאה? מדוע הכלב מתנער לאחר שחש במתח? ניקח דוגמא

קרא עוד »