לימוד טריקים – האם זה חשוב?

מדוע נמנע לשלב טריקים בתהליך של אילוף?

לקוח שמתעניין באילוף כלבים ברוב המקרים מעוניין לפתור את הבעיה וכמה שיותר מהר, אין זמן ללימוד טריקים שעלולים לעקב את התהליך ולא באמת יכולים "לפתור את הבעיה".

זה ברור ומובן, אך לא תמיד הבעיה האמתית עם הכלב גלויה לעין….

למשל, תוקפנות של כלב עלולה לנבוע מביטחון עצמי נמוך, ועבודה על טריק בצורה נכונה בשילוב עם חיזוקים וחוויית הצלחה יכולה לשפר פלאים את הביטחון של הכלב

איך הטריקים יכולים לעזור לכלב להשתפר בתהליך האילוף?

תהליך האילוף כולל הרבה שייח על תקשורת נכונה ולימוד של פקודות הבסיס המוכרות, שם דגש על שפת גוף וטון דיבור מותאמים לסיטואציות השונות והכל נעשה בצורה מאוד ברורה וסמכותית.

הטריקים לעומת זאת מייצרים חוויה של כיף, ביחד, הנאה, חברות וניתן בעזרתם לפתח קשר עמוק יותר שיוביל בסופו של דבר לתוצאות גבוהות בהרבה לתהליך האילוף.

אז מה היתרונות של לימוד טריקים בתהליך האילוף?

א) טריקים בראש ובראשונה דורשים מהכלב מחשבה – וכלב חושב הוא כלב שמאמץ את המחשבה, ולבסוף גם מתעייף ונרגע. במילים אחרות, טריקים מייצרים פריקת אנרגיה בצורה מנטאלית.

ב) בלימוד של פקודות נעבוד באופן סמכותי ולעיתים אף תקיף, ואילו בלמידה של טריקים אין ענישה, אין פקודות ואין סמכות, יש רק אווירה של כיף!

החוויה היא לגמרי חיובית ומהנה עבור הכלב, מה שעוזר ותומך בכל תהליך בניית הקשר עם הכלב.

ג) האנרגיה הטובה הזאת מעודדת הקשבה של הכלב ורצון לרצות את הבעלים.

ד) בימים חורפיים וגשומים או בימים חמים מאוד נעדיף להישאר בבית ולהימנע מיציאות מיותרות. במקרים כאלו קיימת האפשרות לפרוק לכלב אנרגיה בצורה משותפת שתאפשר לכלב להגיע למצב של רגיעה.

ה) אם נתמיד ונשלב בעבודה עם הכלב עבודה על פקודות וטריקים – הכלב ילמד שאני לא רק המקור לאוכל וטיולים כפי שהיה עד היום, אלא גם המקור למשחק מהנה ומגוון.

אז איך ללמד את הכלב שלי טריק חדש?

א) נשקיע מחשבה באופן לימוד הטריק: נחשוב מהו היעד הסופי אליו אנו שואפים להגיע ונתקדם בהדרגה  עד להשלמת הטריק במלואו.

*מומלץ לשלב עבודה עם קליקר

ב) כל הצלחה של הכלב מלווה באנרגיה גבוה שלנו ובחיזוק של חטיף או משחק (בהתאם להעדפותיו של הכלב).

ג) העבודה על הטריק תמשך לזמן קצר יחסית (2-10 חזרות), ותהיה בהתאם ליכולת הכלב ולרמת הקושי של הטריק. בצורה זו נשמור על אנרגיה גבוה ונשאיר את הכלב "רעב" לעבודה. ככל שנתקדם בלימוד הטריק נוכל להעלות את משך זמן העבודה.

ד) אנרגיה , אנרגיה, אנרגיה !!!!

ה) לא להתייאש- גם אם קשה ננסה להבין למה זה קשה: האם אני באנרגיה נמוכה, האם הטריק מורכב עבור הכלב, האם הדרישות שלי גבוהות מידי, האם המוטיבציה של הכלב לא מספיק גבוהה וכדאי להיעזר בחטיף שווה יותר (פסטרמה, נקניקיות, טונה….)

ו) נעבוד כל פעם על טריק אחד עד הצלחה מלאה ורק לאחר מכן נמשיך לטריק הבא…

ז) חשוב להבין שהכלב מרגיש את האנרגיה שלנו. אם אנחנו אחרי יום קשה בעבודה או סתם חסרי מוטיבציה, אין טעם להיכנס למצב של עבודה על טריקים. חשוב שנרגע לפני ונשנה את האווירה בשביל להפוך את העבודה על הטריקים לחווייתית ומהנה. תבלו 🙂

 

טריק "שפן"

מאמרים נוספים