המדריך לחינוך גורים

אין ספק שכלב מביא הביתה אור ושמחה גדולה, וכשמדובר בגור כלבים אז האנרגיה בשמיים וכל המשתמע מכך (לטוב ולרע) הוא כפליים….

כבר מההתחלה חשוב להבין שמדובר בגור קטן שאינו יודע מה מותר ומה אסור, וכל מה שאנו נלמד אותו ישפיע על ההתנהגות שלו ועל אופיו העתידי.

לימוד של פקודות והקניית הרגלים נכונים לגור בתקופה מוקדמת של חייו זו הזדמנות שאין שני לה. גור כלבים סופג מידע במהירות אדירה לעומת כלב בוגר, וכל עוד נתמיד ונהיה עקביים בדרישות שלנו כלפיו ההתנהגות של הגור תתבסס ותיטמע- ולכן הזמן הכי נכון להתחיל וללמד הוא עכשיו.

אנרגיה: בתקופה הגורות הכלב יכול להיות הכי חמוד שבעולם ומלא בחום ואהבה מצד אחד, אך מצד שני הכי שובב, מרדן ותובעני שיש. האנרגיה משחקת כאן תפקיד מאוד מרכזי. המטרה שלנו שהתקשורת ביני לבין הכלב שלי תהיה טובה ומכבדת בסופו של דבר, ואנחנו צריכים להתאים את רמת הדרישות שלנו לרמת המסוגלות של הכלב.

בחודשים הראשונים ננסה ליצור כמה שיותר הנאה וכיף ביחד: מדובר על זמני משחק קצרים מצד אחד כדי למנוע תשישות (5-10 דק' לסשן) אך בתדירות גבוהה יחסית ( 3-4 פעמים ביום) בשביל ליצור את החיבור הטוב ביניכם ואת האהבה. המשחק יתבצע באנרגיה גבוהה וכיפית שהכלב יחכה לזמן איכות הזה ביחד.

בנוסף נמנע מלהביע רגשות כעס או עצבים מתמשכים לאורך זמן (על אף הקושי). במקרה בו הכלב פעל בצור שאיננה מקובלת עלי – נגיד "לא"/ "אסור" או כל מילה אחרת שמתאימה לי וישר לאחר השינוי בהתנהגות נציע תחליף. לדוגמא: הכלב התחיל ללעוס את הכיסא- נגיד "לא" והכלב הפסיק, מיד לאחר מכן נציע לו משחק כ"צ'ופר" על הפסקת הפעולה הלא רצויה.

הרגלה לכלוב אילוף: כלוב אילוף נועד לגמילה מצרכים בשלבי גורות ולאילוף להתנהגות נכונה ורגיעה. הכלוב הוא כמו החדר עבור הגור/ המקום הבטוח והמוגן שמאפשר לו להירגע ולחוש ביטחון

ניתן לקרוא מאמר נוסף בנושא:

9 הדרכים המועילות לגמילת כלב מצרכים

חשיפה: תקופת החתמת הפחד הראשונה של הכלב היא בגיל 8-12 שבועות. בתקופה זו חשוב שהכלב ייחשף לכמה שיותר סוגי אוכלוסיות/ חפצים/ מרקמים ומקומות בצורה חיובית בלבד כדי למנוע בעיות התנהגות בעתיד כגון חרדה, תוקפנות ועוד. החשיפה צריכה להיעשות בצורה הדרגתית ולפי הקצב ההתקדמות של הכלב. לדוגמא: בחשיפה למכוניות בשלב הראשון ניקח את הכלב לרחוב צדדי ורגוע וכל מכונית שתעבור נחזק את הכלב עם חטיף/ ליטוף/ מילה טובה או שילוב כך שהכלב יקשר בין מכונית= משהו טוב. בהמשך נתקרב מעט יותר ובשלב הסופי נעמוד בצומת ראשית. התהליך צריך להיות איטי והדרגתי כדי שהחשיפה תעשה בצורה הטובה ביותר.

תהליך חיברות לכלבים: קיימים חילוקי דעות לגבי התקופה הנכונה בה ניתן לאפשר לכלב להיחשף לכלבים אחרים וליצור תהליך חיברות נכון. הוטרינרים טוענים כי אין להוציא כלב מחוץ לבית עד לסוף תקופת החיסונים מאחר והכלב אינו מחוסן מספיק ולכן חשוף למחלות רבות. המאלפים לעומת זאת דוגלים בחשיפה הדרגתית: עד שבוע לאחר חיסון שני הכלב יעשה את צרכיו בבית בלבד והיציאה מהבית תהיה על הידיים בלבד. התחלת החשיפה בחוץ תעשה כשבוע אחרי החיסון שני עם השגחה צמודה שבה אין לאפשר לכלב להתקרב להפרשות של כלבים/ חתולים אחרים, אין להפגיש בין כלבים שאין לנו היכרות איתם שאכן מחוסנים ובריאים, והשחרור בחוץ (עם רצועה כמובן) יהיה רק בסביבה של אספלט או כביש שבהן הסיכוי לחשיפה למחלות שונות נמוכה יותר.

סדר יום קבוע: כלב שקט זה כלב שחי חיים מסודרים עם שיגרה קבועה של טיולים, אוכל ושינה. גור אוכל 3 ארוחות ביום- נעדיף להגיש את הארוחות בשעות קבועות עם הפרשי זמן זהים בין ארוחה לארוחה ולאחר חצי שעה להרים את הצלחת (אם אכל ואם לא) ובכך הכלב יתרגל לאכול בשעות קבועות ולעשות את צרכיו בשעות קבועות.

טיולים ופריקת אנרגיה נבצע בשעות קבועות ומומלץ לפני זמני הארוחות כדי לאפשר לאוכל להתעכל בקיבה כמו שצריך.

הכי חשוב שנבין שתקופת הגורות היא זמנית בלבד ויש לפעול בסבלנות בשביל שנים ארוכות של שקט וחברות טובה עם חברו הטוב של האדם!

כאמא לבורדר קולי מהמם- מאחלת לכולנו בהצלחה 🙂

 

 

 

 

 

 

מאמרים נוספים

אכילת צואה (קופרופאגיה)

כלבים מקיימים הרבה התנהגויות "לא הולמות" לטעמנו: כמו אכילת זבל מהרצפה, ליקוק משטחים מלוכלכים ועוד. התופעה המחרידה ביותר בעיני האדם היא אכילת צואה. מנהג זה

קרא עוד »